کامپوزیت دندان یکی از مهم ترین روش های پر کردن و ترمیم دندان که دنتی شایت در مقاله زیر تویضح کاملی را به شما خواهد داد. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که دندان شما آسیب دیده یا پوسیده شده است ، کامپوزیت دندان می تواند انتخاب بسیار خوبی برای شما باشد. کامپوزیت ها مخلوطی از پلاستیک و مواد پودری هستند که مانند دندان های طبیعی عمل می کنند. کامپوزیت های دندانی بسیار شبیه به دندان های طبیعی هستند و به همین دلیل مورد استقبال افراد زیادی قرار می گیرند. برای آشنایی بیشتر با کامپوزیت دندان و مزایا و معایب آن ، این مطلب را تا انتها بخوانید. در این مقاله قصد داریم تا عوارض و معایب کامپوزیت دندان را به طور جامع شرح دهیم. برای انجام کامپوزیت ، ابتدا دندانپزشک باید از سالم بودن فک ، لثه و دندان های فرد اطمینان حاصل کند. برای انجام این کار ، می توانید آزمایش هایی را که توسط پزشک تجویز شده است انجام دهید یا دندانپزشک می تواند داخل دهان و لثه های شما را بررسی کند تا از سالم بودن آنها مطمئن شود.
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت دندان چیست ؟ این ماده پرکننده که از ترکیب سرامیکی و پلاستیکی ساخته شده است ، از نظر شیمیایی به دندان متصل می شود و از دست دادن ساختار ناشی از پوسیدگی یا آسیب فیزیکی به دندان را جبران می کند. ایمنی مواد ، باعث می شود که کامپوزیت ، جایگزین مناسبی برای پرکننده آمالگام یا آلیاژ فلز باشد. همانطور که گفته شد کامپوزیت ها ترکیبی از مواد پلاستیکی و پودری هستند که به اشکال و اشکال مختلف تولید می شوند. کامپوزیت ها تاثیر زیادی بر ظاهر دندان ها دارند. افرادی که از رنگ دندان های خود راضی نیستند می توانند با کمک کامپوزیت دندان هایی روشن و سفید داشته باشند. دندان های پوسیده ، آسیب دیده یا شکسته را نیز می توان به راحتی با کامپوزیت پوشاند. کامپوزیت دندان می تواند پوشش مناسبی برای فاصله بین دندان ها نیز باشد. اکثر افراد برای پر کردن دندان های خود به دندانپزشک مراجعه می کنند. دندانپزشک مواد خمیر کامپوزیت را لایه به لایه روی دندان قرار می دهد. از آنجایی که این مواد خمیری هستند باید بلافاصله پس از قرار گرفتن روی دندان سفت شوند. برای این کار ، دندانپزشک از دستگاه لایت کیور استفاده می کند که دارای پرتو نور آبی است.
عوارض کامپوزیت دندان
ترکیبات کامپوزیتی گرانتر از سایر پرکننده ها هستند. زیرا از این متریال ها برای شکل دندان ها استفاده می شود. علاوه بر تمامی این موارد ، دندانپزشک باید وقت بیشتری برای ترمیم دندان های شما صرف کند. معمولا این مدل ترمیم دندان شامل همه ردیف های دندان نمی شود. اگر فردی هستید که می خواهید تمام دندان های بالا و پایین خود را ترمیم کنید ، بهتر است از روش هایی مانند لمینت استفاده کنید. کامپوزیت معمولا برای یک تا چند دندان مناسب است. اگر مراقبت و درمان پس از کامپوزیت به درستی انجام نشود ، ممکن است دچار عوارض کامپوزیت دندان شوید و لثه شما ملتهب یا عفونی شود ؛ البته این عفونت یا التهاب کاملا موقتی است. یکی از معایب دندان های کامپوزیت این است که برخی از افراد پس از قرار دادن کامپوزیت روی دندان های افراد ، دچار حساسیت می شوند. البته تعداد افرادی که از حساسیت های دندانی رنج می برند بسیار اندک می باشد. متریال کامپوزیت از چندین ماده مختلف تشکیل شده است. اما ترکیبات کامپوزیتی که برای بهبود ظاهر دندان ها استفاده می شوند ، می توانند به دلیل آسیب فیزیکی خیلی سریع فرسوده شوند. بنابراین اگر در حال ترمیم دندان های خود هستید ، باید بیشتر از قبل از آنها مراقبت کنید.
مزیت های کامپوزیت دندان
یکی از رایج ترین مزیت های کامپوزیت دندان ، تغییر ظاهر دندان ها است. از آنجایی که کامپوزیت ها رنگ های متنوعی دارند ، می توان از یکی از رنگ ها برای بهبود ظاهر دندان ها با توجه به تشخیص پزشک و خواست بیمار استفاده کرد. مردم معمولاً سفید یخچالی یا شیری را انتخاب می کنند. یکی از مزایای دندان های کامپوزیت ، تاثیر بسیار خوبی است که بر روی ظاهر دندان ها می گذارد. با کامپوزیت دندان ها دیگر زرد نخواهند شد و اعتماد به نفس بیشتری به دست خواهید آورد. علاوه بر این ، عیوب و پوسیدگی دندان های شما کاملا پوشانده می شود و خنده شما زیباتر می شود. اگر رنگ دندان های کامپوزیت رنگی باشد که با رنگ دندان شما همخوانی بیشتری داشته باشد ، نتیجه طبیعی تر خواهد بود. اگر مواد کامپوزیت استفاده شده برای دندان شما کیفیت خوبی داشته باشد ، می توان از آن برای مدت طولانی استفاده کرد.
پیشنهاد برای اطلاع بیشتر: جدیدترین روش های جرم گیری دندان چیست؟
در هر صورت برخی از مواد کامپوزیت دندان پس از مدتی نیاز به تعمیر خواهند داشت. یکی دیگر از مزایای کامپوزیت دندان ، این است که مواد کامپوزیت دندان به صورت یک لایه محکم و سخت روی دندان شما قرار می گیرد. در نتیجه دندان های شما در برابر شکستگی و آسیب مقاوم تر خواهند بود. یکی دیگر از مزایای دندان های کامپوزیت ، این است که در صورت شکستگی یا آسیب به راحتی قابل ترمیم هستند. اگر از مواد کامپوزیت فقط برای ظاهر دندان های خود استفاده می کنید ، در این صورت نیازی به تراشیدن دندان ها نیست. همچنین هزینه کامپوزیت دندان ، نسبت به سایر روش های مورد استفاده برای سفید کردن و بهبود ظاهر دندان بسیار کمتر بوده و مقرون به صرفه تر می باشد.
معایب و مشکلات کامپوزیت دندان
اگرچه کامپوزیت های دندانی مزایای بسیاری دارند و امروزه بسیار محبوب هستند ؛ اما در هر صورت این روش ، معایبی نیز دارد که در بسیاری از موارد می توان از آن چشم پوشی کرد. در این مطلب ، به معایب و مشکلات کامپوزیت دندان خواهیم پرداخت. اگر به طور مداوم از نوشیدنی ها یا نوشابه های کافئین دار یا مشروبات الکلی استفاده می کنید ، باید بدانید که مواد کامپوزیت خیلی سریع تحت تأثیر ترکیبات این نوشیدنی ها قرار می گیرند و ممکن است لکه شوند. کامپوزیت دندان در ایران ، مانند دیگر روش های مختلف دندانپزشکی بسیار گران هستند. هزینه پر کردن ، کشیدن یا کاشت دندان بسیار بالاست. علاوه بر این ، از آنجایی که کامپوزیت ها و مواد دندانی گران هستند ؛ دندانپزشکان هزینه بالایی برای کامپوزیت های دندانی می گیرند. اما با توجه به اینکه کامپوزیت دندان باعث زیبایی ظاهری فرد می شود ، پرداخت آن کاملا مقرون به صرفه خواهد بود. خوشبختانه ایران از نظر دندانپزشکی بسیار موفق است و تعداد افرادی که دندان های خود را کامپوزیت می کنند ، بسیار زیاد است. بنابراین ، از دیگر معایب و مشکلات کامپوزیت دندان ، می توان به هزینه زیاد مواد استفاده شده و دستمزد بالای دندانپزشکان اشاره کرد.
ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است ؟
بهتر است قبل از انجام کامپوزیت ، دندان های خود را مسواک بزنید و مطمئن شوید که سطح دندان شما کاملا تمیز است. در هر صورت دندانپزشک با کمک یک سطح مسواک مانند دندان های شما را به طور کامل تمیز می کند. سپس لایه هایی از مواد کامپوزیت را روی دندان های شما قرار می دهد. از آنجایی که باید از رنگ کامپوزیت رضایت داشته باشید ، ابتدا دندانپزشک در مورد آن با شما صحبت می کند و پس از ترمیم دندان ، می توانید رنگ را ببینید و تایید کنید. در این حالت نیز کامپوزیت حالت خمیری دارد و باید به کمک پرتو آبی سفت شود. از آنجایی که این کامپوزیت در جلوی دندان های شما قرار می گیرد ، دندانپزشک از پولیش برای صیقل دادن سطح دندان استفاده می کند. ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است ؟ اکثر متخصصان بر این باورند که ماندگاری کامپوزیت از پنج تا هفت سال طول می کشد و برخی می گویند ۱۰ سال. این مدت ، در مقایسه با سایر روش های ترمیمی ، بسیار مناسب و مقرون به صرفه به نظر می رسد. عوامل بسیاری وجود دارد که بر طول عمر مواد کامپوزیت استفاده شده تاثیر می گذارد که عبارتند از ؛
- عادات غذایی شما
- بهداشت دهان و دندان
- ضربه به دندان و ایجاد شکستگی
- پوسیدگی در اطراف محل پر شده
- دندان قروچه کردن در هنگام خواب
اگرچه عوامل متعددی بر دوام پرکننده ها تاثیر می گذارد ، مواد مورد استفاده می توانند به شما ایده خوبی درباره مدت زمان ماندگاری یک پرکننده خاص بدهند.
آیا کامپوزیت ونیر برای دندان های طبیعی آسیب زا است ؟
کامپوزیت ونیر برای دندان های طبیعی آسیب زا است ؟ برخی از افراد در مورد ایمنی پرکردگی های کامپوزیت ابراز نگرانی کرده اند ، به ویژه در مورد احتمال اینکه ماده کامپوزیت ممکن است سیتوتوکسیک باشد یا برای سلول های بافت های اطراف دندان مضر باشد. مطالعه ای در سال ۲۰۱۲ نشان داد که این نگرانی ممکن است بیشتر مربوط به پرکردن هایی با رنگ تیره تر به دلیل استفاده از واحد نوری مورد استفاده برای سخت کردن پرکننده باشد. یکی دیگر از منابع مورد اعتماد اشاره کرد که تحقیقات بیشتری در مورد خطرات احتمالی مورد نیاز است. محققان توصیه کردند که دندان پزشکان ، دستورالعمل های سازنده را در مورد مواردی مانند شدت نور و زمان پخت نور به دقت دنبال کنند و از تماس مستقیم مواد با پوست خودداری کنند.
اگر نگرانی خاصی دارید ، با دندانپزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند جزئیات نوع خاصی از مواد موجود برای کار دندانپزشکی شما را بررسی کنند. در حالی که کامپوزیت زیبایی دائمی نیست ، به هیچ وجه دندان ها را خراب نمی کند. پس از چند سال ، مواد ممکن است محو یا شکسته شوند ، اما این روی مینای طبیعی دندان شما تاثیری ندارد. ممکن است مینای دندان را آسیب پذیرتر کند زیرا مواد باندینگ دیگر برای محافظت از دندان وجود ندارد ، اما می توانید به سادگی با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا آن را روتوش کنید.